ACTUALITAT FOCUSGI

Competitivitat

els-set-factors-clau-per-a-locupabilitat

Els set factors clau per a l’ocupabilitat

13/10/2014
677 visites

Es calcula que el 2020 el 40% de l’ocupació dels EUA seran freelances. Noves formes de feina, que generen problemes a uns legisladors que continuen parlant de convenis col·lectius... 

 

En el seu article setmana al suplement Diners de La Vanguardia Jordi Goula reflexiona sobre els factors clau per a l’ocupabilitat. Segons Jordi Serrano i Santiago García els autors del llibre El ocaso del empleo (Libros de Cabecera, 2013) aquets factors són:

 

1. ADAPTABILITAT. Disposat a canviar, però aprofundint en l’especialització pròpia.

2. FLEXIBILITAT. Preparat per canviar de paper, d’empresa o de tecnologia.

3. CREATIVITAT. És de les poques coses que no podem enviar a la Xina perquè les facin. Mor la descripció del lloc de treball. Es dóna una idea i ha de desenvolupar-se. Tots els membres de l’organització han de crear.

4. HABILITAT SOCIAL. Forta capacitat d’interaccionar amb la gent i capacitat d’influir. Vendre, fins i tot el freelance ha de saber vendre’s.

5. COMPETÈNCIA DIGITAL. Capacitat d’armar el propi entorn d’aprenentatge digital, orientarse, comunicar-se i cuidar la seva reputació –i la de l’organització –a la xarxa.

6. INICIATIVA I PASSIÓ. La figura més clara és la de l’intraemprenedor. Col·laborar amb generositat. És una de les claus de la diferenciació competitiva.

7. LIDERATGE. Calen líders servidors, que facin un pas enrere i siguin capaços de generar contextos que donin suport a l’aparició d’intraemprenedors

 


Font / Autor: Jordi Goula - Suplement Diners La Vanguardia
Link:
Arxiu Adjunt
Tags: ocupació, empresa, RRHH, persones, competitivitat, claus, gestió