Què és el FocusGi?

Definició i objectius FocusGi

F01 F02 F03 F04 F05

El primer focus per la competitivitat del teixit empresarial gironí, FocusGi,  va néixer al 2010 gràcies a la iniciativa de la Diputació de Girona i el  Fòrum Carlemany amb la col·laboració de Novagroup, consultoria gironina.

FocusGi vol consolidar-se com una eina eficaç d’observació i anàlisi de l’evolució de les nostres empreses en termes de competitivitat empresarial. Es tracta d’un projecte amb uns objectius concrets com són:

  • Facilitar eines i programes a les empreses gironines per mesurar el seu nivell de competitivitat empresarial i poder-lo millorar.
  • Observar i identificar anualment a on estan focalitzant els principals esforços les empreses del territori.
  • Afavorir la transferència de coneixement i l’intercanvi de bones  pràctiques entre les  empreses gironines.
  • Convertir-se en l’espai de referència sobre notícies i actes relacionats amb la competitivitat empresarial a Girona.

 

El FocusGi recull i ens ofereix una bona mostra de l’esperit competitiu dels empresaris gironins a través d’un gran ventall de valoracions, accions i opinions personals.

En les dues primeres edicions del FocusGi han participat més d’un centenar d’empreses. S’han realitzat vint i quatre entrevistes personalitzades a directius d’empreses de referència, més de 100 enquestes online a empreses seleccionades dels diferents sectors que han participat i els Tallers presencials FocusGi, on hi han assistit al voltant de 50 empreses.

En aquest darrer any, la creació del portal www.focusgi.cat ha obert el projecte a qualsevol tipologia d'empresa de Girona, amb la voluntat d'esdevenir un projecte global i de suport al teixit empresarial del territori.

No hi ha dubte que, en els darrers anys, el context econòmic, la globalització, l’aparició de les noves tecnologies, entre d’altres factors, han canviat les regles del joc. Aquest canvi d’escenari, ha tingut un gran incidència lògica en el concepte sobre la competitivitat empresarial.

Veure resum FocusGI 2010.

FOCUS GI 2010 from Diputació de Girona-FOCUS GI on Vimeo.

Veure resum FocusGi 2011.

Resum Focus Gi 2011 from Diputació de Girona-FOCUS GI on Vimeo.

FocusGi, ha aconseguit assolir els objectius fixats i concretar quins són els factors competitius interns i quines són les variables d’entorn claus per a la competitivitat de les empreses de Girona.  Com a observatori de la competitivitat, FocusGi sempre resta atent als nous factors que l’entorn i les empreses puguin mostrar per tal de identificar-los i compartir-los amb les empreses del territori.